Donderdag 15 juni * 20.15 uur
Amstel Strijkers Ensemble

Op donderdag 15 juni speelt het Amstel Strijkers Ensemble (ASE) onder leiding van Kees Olthuis een gevarieerd programma met werken van Respighi, Olthuis, Basewicz en Janacek. Solist is Marieke Stordiau, fagottiste van het Nederlands Blazers Ensemble, die voor deze gelegenheid zowel fagot als contra-fagot speelt. Hoogtepunten van het concert zijn de Concertina voor contra-fagot en strijkers van Kees Olthuis en de romantische en Idylla voor strijkorkest van Leos Janacek, waarmee het concert wordt besloten.

Het ASE werd in 1986 opgericht en telt zo’n dertig enthousiaste, ervaren musici. Het orkest werkt met verschillende dirigenten, onder wie Marien van Staalen, Kees Olthuis en Jacob Slagter. Tweemaal per jaar brengt het ensemble een nieuw programma dat behalve in Amsterdam ook elders in het land wordt uitgevoerd.

Entree € 17 (cjp en stadspas € 15). Voorverkoop via www.amstelstrijkers.nl en aan de zaal.

Zondag 2 juli * vanaf 10.00 uur
Korendag

Verschillende koren uit Amsterdam Noord geven acte de présence in de Buiksloterkerk. Kerkelijk en modern, jazz en pop, zeemansliederen en a capella, het zit er allemaal bij!

Vanaf 10.30 uur optredens van: het Nieuwendammer Shantykoor, de IJgenwijze Noot, het Koor van Schellingwoude, Veni- Vidi- Vici, Aubade, Stephanuskoor, Listen to the Music, Vliegenbos, Overhoeks, Double Dutch, Buiksloterkoor en Quo Vadis. Zaal open om 10.00 uur.

Entree € 2,50

Voorstellingen in blauw:
ons eigen programma.
Voorstellingen in oranje: organisatie door externe partijen.

Korting voor Vrienden van de Buiksloterkerk en Stadspashouders
Vrienden van de Buiksloterkerk en houders van de stadspas, krijgen korting op een toegangskaartje, met uitzondering van de jeugdvoorstellingen. Bij jeugdvoorstellingen krijgen alleen houders van de stadspas kaartjes voor respectievelijk 7,50 euro (volwassenen) en 5,00 (kinderen).

Er kan bij ons gepind worden.

Alle concerten zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf.